torsdag 29 februari 2024

Picklad rödkål

Picklad rödkål är både busenkelt att göra och gott till mycket. Passar alldeles utmärkt att servera till julens alla rätter, så som köttbullar, dansk fläskstek och korvar. Koka en lag med vatten, äppelcidervinäger och strösocker och slå över den tunt hyvlade kålen. Det är även gott att smaksätta lagen med kanel och stjärnanis. Kålen blir godast om den får stå minst två timmar före servering. Den håller länge om Du är noga med att bara använda rena verktyg när Du tar av Din picklade rödkål. Förvara i kylskåpet.

Finstrimla rödkålen med en vass kniv eller med en mandolin. Lägg kålen i en glasburk. Koka upp vatten och socker tills sockret löst sig. Dra av från plattan och tillsätt äppelcidervinäger. Tillsätt även stjärnanis och kanelstång om Du önskar. Häll den varma lagen över kålen. Låt den picklade rödkålen svalna innan Du förvarar den i kylen fram till servering.

4 portioner

500 gr rödkål

3 dl vatten

2 dl äppelcidervinäger

1 dl strösocker

Eventuellt 2 stjärnanis

Eventuellt 1 kanelstång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar