onsdag 17 juli 2024

Vaniljmuffins

Muffins med vanilj är en favorit på fikabordet. Välj om Du vill servera dem naturella eller om Du vill toppa med den söta goda frostingen. Dessa vaniljmuffins är lätta att baka. Toppen att ha i frysen om Du får oväntat fikabesök.

Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Sätt ut 8-10 pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken. Klicka ut smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt muffinsarna svalna helt på ett galler.

Frosting:

Vispa ihop smör, färskost, florsocker och vaniljpulver till en slät och fast frosting. Ser frostingen ut att ha skurit sig är det bara att fortsätta vispa tills den är helt slät. Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa på helt kalla muffins.

14 stycken

262½ gr smör

3½ dl strösocker

3½ ägg

5¼ dl vetemjöl

3½ tsk bakpulver

3½ krm vaniljpulver

⅞ dl standardmjölk

Frosting:

87½ gr smör

262½ gr färskost naturell

2⅝ dl florsocker

1¾ krm vaniljpulver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gin & Tonic

Gin & Tonic går att variera i all oändlighet genom att prova olika sorters gin och olika sorters tonic, eller genom att addera frukter, ...