Muffins med vanilj är en favorit på fikabordet. Välj om Du vill servera dem naturella eller om Du vill toppa med den söta goda frostingen. Dessa vaniljmuffins är lätta att baka. Toppen att ha i frysen om Du får oväntat fikabesök.
Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Sätt ut 8-10 pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken. Klicka ut smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt muffinsarna svalna helt på ett galler.
Frosting:
Vispa ihop smör, färskost, florsocker och vaniljpulver till en slät och fast frosting. Ser frostingen ut att ha skurit sig är det bara att fortsätta vispa tills den är helt slät. Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa på helt kalla muffins.
14 stycken
262½ gr smör
3½ dl strösocker
3½ ägg
5¼ dl vetemjöl
3½ tsk bakpulver
3½ krm vaniljpulver
⅞ dl standardmjölk
Frosting:
87½ gr smör
262½ gr färskost naturell
2⅝ dl florsocker
1¾ krm vaniljpulver
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar