Pan pizza är en tjockare variant än den pizzan många är vana vid. Toppa pizzan med Dina favoriter, eller gör som vi och toppa den med mozzarella, pepperoni och rödlök. Familjepizza på en plåt.
Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vatten, olja, mjöl och salt. Arbeta till en smidig och blank deg, gärna i maskin. Täck över degen med plastfolie och låt jäsa cirka 45 minuter. Tryck ut degen på ett bakplåtspapper. Pensla degen med olivolja. Låt jäsa övertäckt med plastfolie i rumstemperatur cirka 30 minuter. Värm ugnen till 225° med en plåt mitt i ugnen. Skiva rödlöken. Bred tomatsåsen på pizzan. Strö över osten. Fördela rödlök och pepperoni över pizzan. Dra över pappret som pizzan ligger på till den varma plåten i ugnen. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Strö eventuelt över oregano och servera Din pan pizza direkt.
10 portioner
62½ gr jäst
10 dl ljummet vatten
5 msk olivolja
8- 22½ dl vetemjöl
2½ msk salt
5 msk olivolja till utbakningen
Topping:
5 dl tomatsås till pizza
10 dl mozzarella
125 gr pepperoni
2½ rödlök, skivad
Eventuellt 2½ msk torkad oregano
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar