Denna kladdkaka med kokostosca är på riktigt helt omöjlig att motstå. Den är söt, kladdig och krispig, med en underbar smak av kokos och choklad. Det funkar fint att frysa in kakan, den är riktigt god att äta även när den är lite halvfrusen. Detta är den perfekta kakan att baka när det ska bjudas på stort kalas.
Värm ugnen till 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg i smöret, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en långpannan med bakplåtspapper, cirka 25 x 35 cm. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Gör kokostoscan under tiden. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på medelvärme cirka 2 minuter under omrörning tills smeten har tjocknat. Bred glasyren på kakan och grädda kakan ytterligare 15 minuter, tills toscan fått fin färg. Låt svalna och skär sedan kladdkaka med kokostosca i bitar.
Receptet gäller för 12 bitar
200 gr smör
5 dl strösocker
2 krm salt
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Kokostosca:
75 gr smör
1½ dl strösocker
1 dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
4 dl kokosflingor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar