Små och naggande goda är de här minibiskvierna vilket gör dem till det perfekta tilltugget till kaffet efter maten. Gör gärna dubbel sats, det går garanterat åt.
Apelsintryffel:
Lägg chokladen i en skål. Blanda socker och äggula i en annan skål. Koka upp grädde och apelsinsaft i en kastrull och slå det över äggulorna, blanda runt och häll tillbaka allt i kastrullen. Värm blandningen under omrörning till det börjar sjuda utan att koka och slå det över chokladen. Låt stå i någon minut. Klicka i smör och mixa eller vispa till en slät smet.
Biskvibottnar:
Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft. Blanda mandelmassa och socker i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda ordentligt. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar som är 2½-3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 12 minuter tills bottnarna har en gyllenbrun färg. Låt dem svalna helt.
Montering:
Spritsa en klick apelsintryffel på varje botten och låt dem stå i kyl i 30 minuter. Hacka chokladen och smält den försiktigt i micro eller över vattenbad. Doppa varje biskvi hastigt i den smälta chokladen och låt dem stelna.
25 stycken
Apelsintryffel:
150 gr mjölkchoklad. hackad
75 gr mörk choklad
5 msk strösocker
2 äggulor
½ dl vispgrädde
½ dl koncentrerad apelsinsaft
25 gr smör
Biskvibottnar:
125 gr mandelmassa
4 msk strösocker
1 äggvita
200 gr mörk choklad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar