fredag 31 januari 2025

Apelsintryffelbiskvier

Små och naggande goda är de här minibiskvierna vilket gör dem till det perfekta tilltugget till kaffet efter maten. Gör gärna dubbel sats, det går garanterat åt. 

Apelsintryffel:

Lägg chokladen i en skål. Blanda socker och äggula i en annan skål. Koka upp grädde och apelsinsaft i en kastrull och slå det över äggulorna, blanda runt och häll tillbaka allt i kastrullen. Värm blandningen under omrörning till det börjar sjuda utan att koka och slå det över chokladen. Låt stå i någon minut. Klicka i smör och mixa eller vispa till en slät smet.

Biskvibottnar:

Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft. Blanda mandelmassa och socker i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda ordentligt. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar som är 2½-3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 12 minuter tills bottnarna har en gyllenbrun färg. Låt dem svalna helt.

Montering:

Spritsa en klick apelsintryffel på varje botten och låt dem stå i kyl i 30 minuter. Hacka chokladen och smält den försiktigt i micro eller över vattenbad. Doppa varje biskvi hastigt i den smälta chokladen och låt dem stelna.

25 stycken

Apelsintryffel:

150 gr mjölkchoklad. hackad

75 gr mörk choklad

5 msk strösocker

2 äggulor

½ dl vispgrädde

½ dl koncentrerad apelsinsaft

25 gr smör

Biskvibottnar:

125 gr mandelmassa

4 msk strösocker

1 äggvita

200 gr mörk choklad



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gin Sour

Gin Sour är en väldigt god, frisk och sötsyrlig gindrink. Den är enkel att blanda och består av gin, färskpressad citron, sockerlag och äggv...