onsdag 17 juli 2024

Potatisvåffla med gubbröra

Riv ner överbliven kokt potatis i våffelsmeten så blir den extra matig. Gubbröra är en riktig klassiker, men toppad på denna potatisvåffla blir det en riktigt festlig förrätt.

Gubbröra:

Skala och hacka ägg och lök. Tärna matjessillen. Rör ihop ingredienserna och smaka av med svartpeppar.

Potatisvåfflor:

Smält smöret och låt det svalna. Grovriv potatisen. Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg, bakpulver och salt till en slät smet. Rör ner smör och potatis. Grädda våfflorna frasiga i ett smort våffeljärn. Lägg på ett galler så de håller sig frasiga. Toppa potatisvåfflor med gubbröra.

10 portioner

Gubbröra:

10 hårdkokta ägg

2½ rödlök

2½ burk 5-minuterssill, cirka 200 gr

5 msk finhackad färsk gräslök

5 msk finhackad färsk dill

5 dl gräddfil eller créme fraiche

Nymald svartpeppar

Potatisvåfflor:

250 gr smör

375 gr kokt potatis

7½ dl vetemjöl

10 dl standardmjölk

2½ ägg

5 tsk bakpulver

2½ tsk salt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varma mackor i ugn

Varma mackor är underbart gott att servera till soppa eller bara som ett enklare kvällsmål. Det är det perfekta sättet att ta tillvara på ma...