Riv ner överbliven kokt potatis i våffelsmeten så blir den extra matig. Gubbröra är en riktig klassiker, men toppad på denna potatisvåffla blir det en riktigt festlig förrätt.
Gubbröra:
Skala och hacka ägg och lök. Tärna matjessillen. Rör ihop ingredienserna och smaka av med svartpeppar.
Potatisvåfflor:
Smält smöret och låt det svalna. Grovriv potatisen. Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg, bakpulver och salt till en slät smet. Rör ner smör och potatis. Grädda våfflorna frasiga i ett smort våffeljärn. Lägg på ett galler så de håller sig frasiga. Toppa potatisvåfflor med gubbröra.
10 portioner
Gubbröra:
10 hårdkokta ägg
2½ rödlök
2½ burk 5-minuterssill, cirka 200 gr
5 msk finhackad färsk gräslök
5 msk finhackad färsk dill
5 dl gräddfil eller créme fraiche
Nymald svartpeppar
Potatisvåfflor:
250 gr smör
375 gr kokt potatis
7½ dl vetemjöl
10 dl standardmjölk
2½ ägg
5 tsk bakpulver
2½ tsk salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar