Dessa grötpinnar är smaksatta med banan, vanilj och kardemumma. Toppen att ta sig en grötpinne före eller efter träningen. Dessa går bra att frysa in, så har du alltid en grötpinne att stilla hungern med.
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Häll havregryn, nötter, kardemumma och bakpulver i en mixer. Mixa ihop. Tillsätt ägg, skivad banan och kvarg. Mixa till en smet. Häll smeten i en avlång bakform med bakplåtspapper, cirka 10x25 cm. Baka mitt i ugnen 20-25 minuter, tills kakan är fast. Låt svalna i formen. Lyft upp kakan och skär upp 12 jämntjocka grötpinnar.
12 stycken
1½ dl havregryn
2 msk hasselnötter
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
½ tsk bakpulver
1 ägg
1 banan
1 dl kvarg, vanilj
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar