lördag 4 maj 2024

Sazerac

Sazerac är en klassisk cocktail och snarlik en Old Fashioned. Den har en karaktäristiskt röd färg som kommer från Peychaud's Bitters. En perfekt drink för dig som tycker om drinkar som Old Fashioned och Manhattan, men vill prova något nytt.

5 cl Rye whiskey

0,5-1 cl Sockerlag

4 stänk Peychaud's Bitters

1 cl Absint

Tvätta glaset med absint. Detta görs genom att snurra runt glaset så att absinten lämnar kvar en hinna. Häll ut eventuell kvarvarande absint. Häll whiskey, sockerlag och bitters i ett rörglas. Rör drinken med is för att kyla den och tillsätta vatten. Smaka av för att hitta en bra balans. Sila upp drinken i det absinttvättade glaset. Servera drinken utan is. Garnera med en citronzest i glaset. En Sazerac går att göra på flera olika sätt. T ex med en sockerbit i glaset precis som många blandar sin Old Fashioned. Det går också att variera vilken bassprit man använder. Många föredrar rye whiskey eller konjak/brandy, men man kan också blanda och ta hälften av varje. Testa Dig fram för att se vad Du gillar bäst. Peychaud's Bitters går, i skrivande stund, inte att beställa från Systembolaget, men finns ofta att köpa med sig hem från andra länder om Du är ute och reser. I brist på Peychaud's, går det att använda någon annan typ av så kallade Creolebitters. På Systembolaget finns t ex en variant från The Bitter Truth.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vanliga frågor och svar om TBE

Här svarar vi på några vanliga frågor som berör TBE, fästingar, TBE-vaccin och biverkningar. Om Du glömt ta en dos TBE-vaccin behöver Du int...