onsdag 15 januari 2025

Nötfärsbiffar med franska örter

Goda örter och vitlök gör köttfärsbiffarna franskinspirerade. Passar extra bra med ugnsstekta grönsaker och örtig sås.

Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Smält smöret i en långpanna i ugnen. Lägg i rotfrukter och örtkrydda. Rör om och stek i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Blanda färs, salt, peppar, örtkrydda, vitlök och mjölk. Forma 8 biffar och stek dem i smör i en stekpanna. Ta upp biffarna och håll dem varma. Vispa ihop grädde, mjöl, fond, soja och örtkrydda i pannan. Koka upp och låt koka på svag värme 3-5 minuter. Servera biffarna med sås och rotfrukter.

10 port

1 000 gr nötfärs

1⅞ tsk salt

2½ krm svartpeppar

5 tsk franska örter

2½ vitlöksklyftor, finriven

2½ dl standardmjölk

2½ msk smör

Sås:

6¼ dl matlagningsgrädde

2½ msk vetemjöl

1¼ msk kalvfond

2½ tsk kinesisk soja

1¼ tsk franska örter

Ugnsstekta rotfrukter:

2½ kg blandade rotfrukter, t ex potatis, palsternacka, morot, rödlök

2½ msk smör

1¼ tsk salt

2½ krm svartpeppar




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kända personer

Karl Evert ”Keve” Hjelm , född 23 juni 1922 i Frustuna, död 3 februari 2004 i Tullinge, Botkyrka, var en svensk skådespelare, regissör och t...