Fortsätt till huvudinnehåll

Nötfärsbiffar med franska örter

Goda örter och vitlök gör köttfärsbiffarna franskinspirerade. Passar extra bra med ugnsstekta grönsaker och örtig sås.

Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Smält smöret i en långpanna i ugnen. Lägg i rotfrukter och örtkrydda. Rör om och stek i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Blanda färs, salt, peppar, örtkrydda, vitlök och mjölk. Forma 8 biffar och stek dem i smör i en stekpanna. Ta upp biffarna och håll dem varma. Vispa ihop grädde, mjöl, fond, soja och örtkrydda i pannan. Koka upp och låt koka på svag värme 3-5 minuter. Servera biffarna med sås och rotfrukter.

10 port

1 000 gr nötfärs

1⅞ tsk salt

2½ krm svartpeppar

5 tsk franska örter

2½ vitlöksklyftor, finriven

2½ dl standardmjölk

2½ msk smör

Sås:

6¼ dl matlagningsgrädde

2½ msk vetemjöl

1¼ msk kalvfond

2½ tsk kinesisk soja

1¼ tsk franska örter

Ugnsstekta rotfrukter:

2½ kg blandade rotfrukter, t ex potatis, palsternacka, morot, rödlök

2½ msk smör

1¼ tsk salt

2½ krm svartpeppar




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...