Goda örter och vitlök gör köttfärsbiffarna franskinspirerade. Passar extra bra med ugnsstekta grönsaker och örtig sås.
Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Smält smöret i en långpanna i ugnen. Lägg i rotfrukter och örtkrydda. Rör om och stek i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Blanda färs, salt, peppar, örtkrydda, vitlök och mjölk. Forma 8 biffar och stek dem i smör i en stekpanna. Ta upp biffarna och håll dem varma. Vispa ihop grädde, mjöl, fond, soja och örtkrydda i pannan. Koka upp och låt koka på svag värme 3-5 minuter. Servera biffarna med sås och rotfrukter.
10 port
1 000 gr nötfärs
1⅞ tsk salt
2½ krm svartpeppar
5 tsk franska örter
2½ vitlöksklyftor, finriven
2½ dl standardmjölk
2½ msk smör
Sås:
6¼ dl matlagningsgrädde
2½ msk vetemjöl
1¼ msk kalvfond
2½ tsk kinesisk soja
1¼ tsk franska örter
Ugnsstekta rotfrukter:
2½ kg blandade rotfrukter, t ex potatis, palsternacka, morot, rödlök
2½ msk smör
1¼ tsk salt
2½ krm svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar