torsdag 16 januari 2025

Medelhavsgryta

Matig och väldoftande köttgryta med smaker från medelhavet. Pasta och couscous är gott till.

Skär köttet i cm-tjocka skivor och salta. Stek i smör i en gryta och ta upp köttet. Skär aubergine i grova bitar och fräs mjuk i smör i en stekgryta. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. Tillsätt grönsakerna, köttet, vatten och crème fraiche till grytan. Koka cirka 5 minuter. Rör ner bönor och låt dem bli varma.

10 portioner

600 gr fläskfilé

¾ tsk salt

Smör

1½ aubergine

1½ gul lök

3 vitlöksklyftor

1½ röd paprika

1½ dl vatten

3 dl crème fraiche tomat & basilika

1½ burk kokta vita bönor á 400 gr



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Påskafton