Vilken god och enkel efterrätt. Med vaniljkvarg blir barndomsklassikern även något för de vuxna.
Smält smör. Vispa hälften av mjölken och mjöl till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg, salt och smör. Grädda pannkakorna i en varm pannkakslagg eller stekpanna. Låt pannkakorna kallna. Vispa grädden till ett fast skum. Lägg ihop pannkakorna med kvarg, sylt och grädde emellan. Avsluta med grädde. Toppa med lite färska bär och pudra eventuellt över lite florsocker.
10 portioner
2½ msk smör
7½ dl standardmjölk
3¾ dl vetemjöl
3¾ ägg
⅝ tsk salt
Fyllning:
3¾ dl vispgrädde
Dreamy Dessert Kesella® Dessertkvarg vanilj
Dreamy Dessert Kesella® Dessertkvarg vanilj
312½ gr dessertkvarg vanilj
Färska bär och florsocker till garnering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar