torsdag 16 januari 2025

Chokladpudding

Att göra egen chokladpudding är inte svårt, men alldeles otroligt gott! Chokladpudding är kanske en av världens godaste efterrätter, med lättvispad grädde till.

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner majsstärkelse, råsocker, kakao och vaniljsocker. Värm och låt sjuda under vispning tills den tjocknar lite. Rör i gelatinbladen. Bryt chokladen i bitar och rör ner tills den har smält. Häll upp i portionsskålar. Låt stå i kyl minst 2 timmar. Vispa grädden lätt och servera till.

10 portioner

3⅓ gelatinblad

8⅓ dl lantmjölk

⅚ dl majsstärkelse

⅚ dl rårörssocker

3⅓ msk kakao

1⅔ tsk vaniljsocker

166⅔ gr mjölkchoklad

3⅓ dl vispgrädde




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Påskafton