onsdag 17 juli 2024

Chokladpudding

Att göra egen chokladpudding är inte svårt, men alldeles otroligt gott! Chokladpudding är kanske en av världens godaste efterrätter, med lättvispad grädde till.

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner majsstärkelse, råsocker, kakao och vaniljsocker. Värm och låt sjuda under vispning tills den tjocknar lite. Rör i gelatinbladen. Bryt chokladen i bitar och rör ner tills den har smält. Häll upp i portionsskålar. Låt stå i kyl minst 2 timmar. Vispa grädden lätt och servera till.

10 portioner

3⅓ gelatinblad

8⅓ dl lantmjölk

⅚ dl majsstärkelse

⅚ dl rårörssocker

3⅓ msk kakao

1⅔ tsk vaniljsocker

166⅔ gr mjölkchoklad

3⅓ dl vispgrädde


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fackförbunden som kräver kortare arbetstid

Två fackförbund kräver nu kortare arbetstid för sina medlemmar inom IT- och telekomsektorn Fackförbunden Akavia och Sveriges Ingenjörer kräv...