Att göra egen chokladpudding är inte svårt, men alldeles otroligt gott! Chokladpudding är kanske en av världens godaste efterrätter, med lättvispad grädde till.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner majsstärkelse, råsocker, kakao och vaniljsocker. Värm och låt sjuda under vispning tills den tjocknar lite. Rör i gelatinbladen. Bryt chokladen i bitar och rör ner tills den har smält. Häll upp i portionsskålar. Låt stå i kyl minst 2 timmar. Vispa grädden lätt och servera till.
10 portioner
3⅓ gelatinblad
8⅓ dl lantmjölk
⅚ dl majsstärkelse
⅚ dl rårörssocker
3⅓ msk kakao
1⅔ tsk vaniljsocker
166⅔ gr mjölkchoklad
3⅓ dl vispgrädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar