Varma mackor är underbart gott att servera till soppa eller bara som ett enklare kvällsmål. Det är det perfekta sättet att ta tillvara på mat som blivit över. Det allra mesta blir gott av att hamna på ett gott bröd, toppat med ost för att sedan gratineras
Pesto och mozzarella:
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Bred pesto på brödet. Toppa med soltorkade tomater, cocktailtomater och mozzarella. Gratinera mitt i ugnen cirka 10 minuter. Toppa varma mackorna med några basilikablad.
Cheddar och skinka:
Värm ugnen till 225°. Bred bregott och dijonsenap på brödet. Toppa med skinka, tomater och cheddar. Gratinera mitt i ugnen cirka 10 minuter. Toppa varma mackorna med gräslök.
Svamp och ädelost:
Värm ugnen till 225°. Bred hälften av ädel cremen på brödet. Stek bacon och svamp i en het stekpanna 4-5 minuter. Fördela svampfräset på mackorna. Klicka på resterande ädel creme. Gratinera mitt i ugnen cirka 10 minuter. Toppa varma mackorna med persilja.
Tacofärs och gräddfil:
Värm ugnen till 225°. Stek färsen i smör- och rapsolja tills den är genomstekt. Krydda med taco kryddmix. Häll på 1 dl vatten och låt det koka in. Fördela färsen på brödet. Toppa med lök och mozzarella. Gratinera mitt i ugnen cirka 10 minuter. Toppa varma mackorna med gräddfil.
Pesto och mozzarella:
4 skivor formbröd
4 msk pesto
8 soltorkade tomater i olja, strimlade
8 cocktailtomater, skivade
150 gr mozzarella
Färsk basilika
Cheddar och skinka:
4 skivor formbröd
4 msk bregott
2 msk dijonsenap
8 skivor rökt skinka
2 tomater, skivade
150 gr riven ost
4 msk finskuren färsk gräslök
Svamp och ädelost:
4 skivor formbröd
170 gr Kvibille Ädel Creme
8 champinjoner, skivade
Färsk persilja, hackad
Tacofärs och gräddfil:
4 skivor formbröd
400 gr blandfärs
2 msk smör- och rapsolja
1 dl Taco kryddmix
1 rödlök, skivad
150 gr mozzarella
1 dl gräddfil
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar