söndag 5 januari 2025

Janssons frestelse med lax

Janssons frestelse med gravad lax istället för klassisk ansjovis är jättegott. Perfekt rätt året om när Du har en bit gravlax över.

Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla potatisen. Strimla purjolöken. Grovhacka laxen. Fräs purjolöken mjuk i smör i en stekpanna. Blanda potatis, purjolök, lax, salt och dill i en smord, stor ugnssäker form eller i två mindre. Häll på grädden och strö över ströbröd. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Låt kallna.

10 portioner

2½ kg potatis

2½ purjolök

250 gr gravad lax

18¾ gr smör

1¼ tsk salt

5 msk hackad färsk dill

2½ msk ströbröd

2½ dl vispgrädde



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sidecar

Sidecar är en klassisk cocktail som tros ha kommit till någon gång runt första världskriget. Drinken är enkel att blanda och består av konja...