onsdag 8 januari 2025

Lemon posset

Lemon posset är en himmelskt len citronkräm baserad på vispgrädde och citron. Den påminner om pannacotta, men är tillagad utan gelatin. Det är fint att servera lemon posset i urgröpta citroner eller passionsfrukter. Om Du vill lyxa till det kan Du toppa den med rostad vit choklad och hallon.

Koka upp grädde med socker, låt koka 2-3 minuter. Ta från värmen och rör ner citronskal och saft. Häll i urgröpta citroner och passionsfrukter eller i dessertglas. Kyl minst 4 timme, gärna över natten. Toppa gärna lemon posset med rostad vit choklad och hallon.

10 portioner

6¼ dl vispgrädde

1⅞ dl strösocker

2½ citron, finrivet skal och saft





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Snabbnudlar med svamp

Snabbnudlar blir läcker vardagsmat med svamp och ostronsås. 4 portioner 200 gr blandad färsk svamp 1 purjolök 100 gr körsbärstomater 85 gr n...