Det roliga med vulkanpizza är att Du kan variera fyllningen i de små vulkanerna efter tycke och smak. Vi har valt att inspireras av följande pizzor, Capriccosa, Busola, Quattro formaggio, Cacciatore, Giardinera och Provencale. I mitten ska det ligga pommes frites med sallad och dippsås. En hel pizzeria på en och samma tallrik.
Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm.
Kebabsås:
Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt minst 30 minuter. Kavla ut degen till en rund pizza på ett bakplåtspapper. Skär ett cirka 10 cm rakt snitt, uppifrån och ner, i mitten av pizzan. Skär sedan snitt som ett X över sträcket så det bildas en stjärna med sex flikar (Du ska ej skära ner till kanterna). Bred ut pizzasås och strö över mozzarella. Vik sedan alla flikar, en efter en, över pizzakanten tills det liknar en blomma. Fyll varje blad som bildats med en topping. Dra över pappret med pizzan till den varma plåten. Grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter. Tillaga pommes frites enligt anvisning på förpackningen. Strimla salladen. Fyll mitten av vulkanpizzan med pommes frites, isbergssallad, feferoni och kall kebabsås.
Tips på fyllning:
Taleggio, Kvibille ädel, Kvibille cheddar riven, Falbygdens pecorino romano. Skivad, stekt fläskfilé. Toppa med bearnaisesås efter gräddning. Skivad grillad zucchini, klyftade kronärtskockshjärtan, skivad rödlök. Chilisalami. Skalade räkor, strimlad kokt skinka. Strimlad skinka, skivade champinjoner.
2 stycken
2 pizzadegar á cirka 250 gr
2 dl tomatssås till pizza
200 gr mozzarella
Kebabsås:
4 dl grekisk yoghurt
2 dl majonnäs
2 msk srirachasås
1 vitlöksklyfta, finriven
1 dl kolsyrad apelsinläsk, t ex Fanta
4 tsk kebabkrydda
2 krm cayennepeppar
Salt och svartpeppar
Till servering:
200 gr pommes frites
Isbergssallad
10 feferoni
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar