tisdag 21 januari 2025

Äggsås

Äggsås är det perfekta tillbehöret till kokt fisk med kokt potatis. Vardagsmat när den är som bäst. Hackade kokta ägg i en krämig bechamelsås smaksatt med färska örter.

Hårdkoka äggen. Skala, hacka och ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och lite av grädden. Tillsätt resten av grädden. Koka upp och låt koka cirka 3 minuter. Ta från värmen. Vänd försiktigt ner ägg och örter. Smaka av med salt och peppar.

10 portioner

10 ägg

62½ gr smör

3¾ msk vetemjöl

7½ dl matlagningsgrädde

1¼ tärning grönsaks- eller fiskbuljong

5 msk färsk gräslök, hackad

Salt och peppar

Färsk dill eller persilja



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vodka Martini

Vodka Martini är en klassisk och elegant cocktail. Den anses av många vara en lite tråkigare variant av Dry Martini, men så behöver inte var...