En snabblagad och läcker salsicciapasta där såsen blir klar medan pastan kokar. Gräddigt och smakrikt, precis som man vill ha sin vardagspasta. Servera den gärna med en krispig sallad.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva lök och vitlök. Skär paprikan i bitar. Skiva salsiccian. Hetta upp smör i en stekpanna .Stek lök, vitlök och salsiccia cirka 5 minuter. Rör ner grädde, vinäger socker och salt. Sjud 4-5 minuter. Blanda ner avrunnen pasta i såsen. Servera med sallad och tomater.
4 portioner
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
300 gr färsk salsiccia
25 gr smör
2 dl matlagningsgrädde
1 msk crema di balsamico
1 tsk salt
Till servering:
400 gr pasta rigatoni eller pappardelle, gärna fullkorn
250 gr blandade tomater
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar