tisdag 14 januari 2025

Kikärtsbiffar med morotstsatsiki

Enkla att laga och goda att äta både varma och kalla. Gör gärna dubbel sats för att ta med som matlåda en annan dag.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skölj kikärterna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärterna och blanda med purjolök, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar. Forma färsen till biffar och stek dem i smör i en stekpanna några minuter på varje sida. Skala och riv morötterna. Rör ihop med matyoghurt, vitlök, salt och peppar. Skär paprikan i bitar. Servera biffarna med ris, tsatsiki, paprika och majs.

4 portioner

400 gr kikärter

1 dl standardmjölk

1 purjolök

1 msk majsstärkelse

1 kruka färsk persilja

15 gr smör

Morotstsatsiki:

2 dl turkisk yoghurt

2 morötter

1 hackad vitlöksklyfta

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

3 dl ris

1 paprika

1 dl majskorn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gin & Tonic

Gin & Tonic går att variera i all oändlighet genom att prova olika sorters gin och olika sorters tonic, eller genom att addera frukter, ...