Krispiga halloumi- och morotsbiffar smaksatta med spiskummin och chili flakes. De steks riktigt krispiga på båda sidor och serveras gärna med klyftpotatis, krispig sallad och en klick yoghurt.
Tillaga klyftpotatisen. Skala och grovriv morötterna. Krama bort lite vätska. Grovriv osten. Skala och finriv vitlöken. Blanda morot, ost och vitlök med kryddor, salt och panko. Blanda väl. Tillsätt ägg och rör ihop. Forma till biffar med blöta händer. Biffarna blir lösa, men de sätter sig under stekning när osten smälter. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme cirka 6 minuter på varje sida. Servera nystekta halloumi- och morotsbiffar med klyftpotatis, yoghurt, sallad och citronklyftor.
4 portioner
250 gr morot
200 gr halloumi
1 vitlöksklyfta
1 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1 dl panko
2 ägg
2 msk smör- och rapsolja
Till servering:
900 gr klyftpotatis
2 dl turkisk yoghurt
Blandad grönsallad
1 citron i klyftor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar