tisdag 21 januari 2025

Halloumi- och morotsbiffar

Krispiga halloumi- och morotsbiffar smaksatta med spiskummin och chili flakes. De steks riktigt krispiga på båda sidor och serveras gärna med klyftpotatis, krispig sallad och en klick yoghurt.

Tillaga klyftpotatisen. Skala och grovriv morötterna. Krama bort lite vätska. Grovriv osten. Skala och finriv vitlöken. Blanda morot, ost och vitlök med kryddor, salt och panko. Blanda väl. Tillsätt ägg och rör ihop. Forma till biffar med blöta händer. Biffarna blir lösa, men de sätter sig under stekning när  osten smälter. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme cirka 6 minuter på varje sida. Servera nystekta halloumi- och morotsbiffar med klyftpotatis, yoghurt, sallad och citronklyftor.

4 portioner

250 gr morot

200 gr halloumi

1 vitlöksklyfta

1 tsk malen spiskummin

1 tsk salt

1 dl panko

2 ägg

2 msk smör- och rapsolja

Till servering:

900 gr klyftpotatis

2 dl turkisk yoghurt

Blandad grönsallad

1 citron i klyftor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vodka Martini

Vodka Martini är en klassisk och elegant cocktail. Den anses av många vara en lite tråkigare variant av Dry Martini, men så behöver inte var...