tisdag 21 januari 2025

Rucolapaj med tomater

Rucola och marinerade soltorkade tomater trivs bra ihop i paj.

Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt kvarg och mixa till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Salta och peppra. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i cirka 10 miniter. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.

Receptet gäller för 4 portioner

2½ dl vetemjöl

75 gr smör

¾ dl Kesella Kvarg

Fyllning:

3 vitlöksklyftor

150 gr rucola

100 gr soltorkade tomater

Smör

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl vispgrädde

2 ägg

1 dl riven ost

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vodka Martini

Vodka Martini är en klassisk och elegant cocktail. Den anses av många vara en lite tråkigare variant av Dry Martini, men så behöver inte var...