Rucola och marinerade soltorkade tomater trivs bra ihop i paj.
Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt kvarg och mixa till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Salta och peppra. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i cirka 10 miniter. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
Receptet gäller för 4 portioner
2½ dl vetemjöl
75 gr smör
¾ dl Kesella Kvarg
Fyllning:
3 vitlöksklyftor
150 gr rucola
100 gr soltorkade tomater
Smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl riven ost
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar