Lyxig chokladterrin som är väl värd mödan, den är inte svår men tar en stund att göra. Servera chokladterrinen med hemlagad, ljuvlig vaniljkräm och rostade, krispiga frön och nötter.
Värm 2 dl grädde och smält den mörka chokladen i den. Häll smeten i en plastad avlång form cirka 1½ liter och låt stelna. Värm 1½ dl grädde och smält den ljusa chokladen i den. Häll i formen och låt stelna. Värm 1 dl grädde och smält den vita chokladen i den. Häll i formen. Låt terrinen stå över natten så att den stelnar ordentligt. Rosta nötter, pumpa- och solroskärnor i en torr varm stekpanna cirka 5 minuter. Sikta över florsocker mot slutet. Låt svalna och hacka grovt. Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen. Vispa med elvisp till krämig konsistens. Skär skivor av terrinen med varm kniv. Servera med vaniljkräm, rostad krisp och hallon. Garnera med citronmeliss.
Receptet gäller för 20 skivor
4½ dl vispgrädde
300 gr mörk choklad
300 gr ljus choklad
300 gr vit choklad
Rostad krisp:
½ dl hackade hasselnötter
2 msk pumpskärnor
1 msk solroskärnor
1 msk florsocker
Vaniljkräm:
1 vaniljstång
1 dl Smetana
1 dl vispgrädde
2 msk florsocker
Hallon
Citronmeliss
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar