fredag 31 januari 2025

Kladdkaka med polkagris

Riktigt kladdig kladdkaka med smak av mint. Toppa med krossade polkagrisar för krisp och smak, och servera med lättvispad grädde.

Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Tillsätt pepparmyntoljan och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17–20 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna. Krossa polkagrisarna och strö över kakan när den svalnat. Servera kakan med vispad grädde.

14 bitar

210 gr smör

4⅕ ägg

4⅕ dl strösocker

2⅘ dl vetemjöl

1⅖ dl kakao

0,7 msk vaniljsocker

2⅘ krm salt

2- 4⅕ krm pepparmintsarom

1⅖ dl polkagrisar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gin Sour

Gin Sour är en väldigt god, frisk och sötsyrlig gindrink. Den är enkel att blanda och består av gin, färskpressad citron, sockerlag och äggv...