Isterband tillhör klassisk, svensk husmanskost. Hummus med rödbetor blir en god och vackert röd röra som passar väl till isterbandets sälta.
4 portioner
4 isterband
1 tsk smör
Pytt:
300 gr potatis
250 gr morot
200 gr kålrötter
250 gr palsternacka
1 rödlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl färsk gräslök hackad
Rödbetshummus:
400 gr kokta kikärter
½ rödlök
150 gr inlagda rödbetor
1 dl turkisk yoghurt
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Skala och tärna rotfrukter och lök. Bryn dem i smör i en stekpanna. Salta, peppra och lägg i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 15–20 minuter. Rör ner gräslöken. Skölj kikärtena och låt dem rinna av. Skala löken. Mixa kikärter, lök och rödbetor. Blanda ner yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Stek isterbanden i smör i en stekpanna 5–6 minuter. Servera med pytt och rödbetshummus.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar