Kyckling marinerade med saffran, citron och chili är en smakrik rätt. Den är lätt att laga, då kycklingen sköter sig själv i ugnen. Serverad med kall sås, fluffig couscous och grönsallad. Om granatäpple är i säsong passar det utmärkt att servera till denna vackra rätt. Passar till såväl vardag som fest. Även perfekt på buffén.
4 portioner
1 kg kyckligben
Marinad:
4 vitlöksklyftor
3 msk smör- och rapsolja
1 paket saffran á 0,5 gr
1 msk farinsocker
1 tsk chili flakes
1 citron, finrivet skal och pressad saft
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
2 msk hackad färsk gräslök
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk honung
Salt och peppar
Till servering:
3 dl couscous
Blandad grönsallad
Skala och finhacka vitlöken. Lägg i en skål och rör ner resterande ingredienser till marinaden. Massera kycklingen med marinaden. Låt stå i kyl minst 2 timmar. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen till en innertemperatur på 82°, cirka 35 minuter. Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen. Servera het saffranskyckling med sås, couscous och grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar