onsdag 28 maj 2025

Mazarintårta

Mazarintårta, en sagolik tårta att bjuda på till fikat. En härlig botten med mycket smak från mandelmassa. Toppad med vaniljgrädde, färska jordgubbar, mynta och rostad mandel. Denna vackra tårta är perfekt att bjuda på till midsommar och till sommarens alla kalas.

14 bitar

350 gr mandelmassa

175 gr smör, rumsvarmt

3½ ägg

⅗ dl vetemjöl

Garnering:

2⅓ dl vispgrädde

1⅙ dl Dreamy Dessert Klassisk vaniljsås

Cirka 583⅓ gr färska bär

29⅙ gr rostade mandelspån

Färsk mynta

Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Riv mandelmassan. Vispa smör och mandelmassa krämigt. Rör ner äggen ett i taget. Vänd ner mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt svalna. Vispa grädden och blanda med vaniljsåsen. Bred ut vaniljgrädden på mazarinkakan. Garnera med färska jordgubbar, mandelspån och myntablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

91 miljoner för hög