Mazarintårta, en sagolik tårta att bjuda på till fikat. En härlig botten med mycket smak från mandelmassa. Toppad med vaniljgrädde, färska jordgubbar, mynta och rostad mandel. Denna vackra tårta är perfekt att bjuda på till midsommar och till sommarens alla kalas.
14 bitar
350 gr mandelmassa
175 gr smör, rumsvarmt
3½ ägg
⅗ dl vetemjöl
Garnering:
2⅓ dl vispgrädde
1⅙ dl Dreamy Dessert Klassisk vaniljsås
29⅙ gr rostade mandelspån
Färsk mynta
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Riv mandelmassan. Vispa smör och mandelmassa krämigt. Rör ner äggen ett i taget. Vänd ner mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt svalna. Vispa grädden och blanda med vaniljsåsen. Bred ut vaniljgrädden på mazarinkakan. Garnera med färska jordgubbar, mandelspån och myntablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar