Vi kan inte få nog av smarriga kladdkakor. Här har vi bakat kladdigaste kladdkakan och täckt med en härlig kärleksmumsglasyr. Servera med en rejäl klick grädde till efterrätt eller på lyxfikat.
Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 13-15 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan kallna.
Glasyr:
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Strö över kokosflingorna. Ställ kallt tills galsyren stelnat. Skär kärleksmumskladdkakan i bitar.
Receptet gäller för 12 bitar
150 gr smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt
Glasyr:
100 gr smör
½ dl kallt, starkt kaffe
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker
1 dl kokosflingor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar