Hasselbackspotatis med smak av dragon passar utmärkt till denna lättlagade kycklingrätt. Serverad med bearnaise och grönsaker är det en riktig festrätt.
4 portioner
Hasselbackspotatis:
800 gr jämnstora potatis
2 msk smör- och rapsolja
1 tsk torkad dragon
1 tsk salt
500 gr kycklingbröstfilé
2 msk smör- och rapsolja
1 dl riven ost
1 rödlök
150 gr färsk haricots verts
100 gr körsbärstomater
2 dl bearnaisesås, till servering
Hasselbackspotatis:
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Skala potatisarna. Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom, det går lätt om man lägger dem mot kanten av en skärbräda eller i en träslev. Lägg potatisarna med den skivade sidan upp i en ugnssäker form. Blanda smör- och rapsolja med dragon och salt. Pensla potatisarna med smöret. Stek i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Bryn kycklingen i smör- och rapsolja, salta och peppra. Lägg dem i en ugnssäker form och ställ in i ugnen. Strö osten över potatisen och tillaga den och kycklingen cirka 15 minuter. Skala löken och skär den i klyftor. Halvera tomaterna. Fräs lök och haricots verts i smör- och rapsolja i en stekpanna. Tillsätt tomaterna. Salta och peppra. Servera kyckling och potatis med grönsaker och bearnaisesås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar