Spagettiplättar är barnsligt goda, enkla att göra och blir snabbt populära på middagsbordet. Spagettiplättar är perfekt, snabblagad vardagsmat när det finns spagetti över i kylskåpet.
4 portioner
200 gr spaghetti, cirka 1 liter kokt
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
150 gr riven ost
½ kruka färsk persilja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör- och rapsolja
Råkostsallad:
75 gr morot
75 gr blomkål
75 gr kålrabbi
75 gr rödbetor
Saft av ½ citron
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Klipp eller skär i kortare bitar. Vispa ihop ägg och grädde. Rör ner spagetti, ost, persilja, salt och peppar. Skeda upp lite i taget i en het stekpanna med smör-&rapsolja. Stek 2–3 minuter på varje sida. Ansa och riv rotfrukterna. Blanda dem i en skål. Pressa citron och blanda olja, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och servera till spagettiplättarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar