onsdag 28 maj 2025

Spaghettiplättar

Spagettiplättar är barnsligt goda, enkla att göra och blir snabbt populära på middagsbordet. Spagettiplättar är perfekt, snabblagad vardagsmat när det finns spagetti över i kylskåpet.

4 portioner

200 gr spaghetti, cirka 1 liter kokt

3 ägg

2½ dl matlagningsgrädde

150 gr riven ost

½ kruka färsk persilja

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

2 msk smör- och rapsolja

Råkostsallad:

75 gr morot

75 gr blomkål

75 gr kålrabbi

75 gr rödbetor

Saft av ½ citron

2 msk olivolja

1 krm salt

1 krm svartpeppar

Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Klipp eller skär i kortare bitar. Vispa ihop ägg och grädde. Rör ner spagetti, ost, persilja, salt och peppar. Skeda upp lite i taget i en het stekpanna med smör-&rapsolja. Stek 2–3 minuter på varje sida. Ansa och riv rotfrukterna. Blanda dem i en skål. Pressa citron och blanda olja, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och servera till spagettiplättarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om krisen eller kriget kommer