torsdag 15 maj 2025

Italienska biffar i medelhavssås

Cara mia. Leta fram de soltorkade tomaterna och laga en krämig sås till färsbiffarna.

Blanda färsen med potatismjöl, mjölk, salt, peppar och citronskal. Forma jämnstora biffar. Stek dem i smör i en stekpanna cirka 3 minuter på varje sida. Ta upp biffarna och gör ren pannan. Hacka tomterna. Blanda grädde och tomater i stekpannan, lägg i biffarna. Låt puttra cirka 2 minuter. Smaka av med salvia, salt och peppar.

10 portioner

1 000 gr köttfärs

3¾ msk potatismjöl

2½ dl standardmjölk

2½ tsk salt

2½ krm svartpeppar

Rivet skal av 1¼ citron

12½ soltorkade tomater i i olja

6¼ dl mellangrädde

1¼ tsk torkad salvia

Salt och peppar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

91 miljoner för hög