torsdag 8 maj 2025

Viltfärsbiff med lingonsås

Enbär i färsen ger biffarna viltsmaken, servera med nykokt potatis och broccoli.

Receptet gäller för 4 portioner

400 gr älgfärs eller nötfärs

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 tsk krossade enbär

2 msk finhackad rödlök

Smör

Sås:

1 msk kalvfond

1 tsk soja

2 msk lingonsylt

2 msk hackad färsk persilja

2½ dl matlagningsgrädde 

Färsk timjan eller persilja

Blanda färs, salt, peppar, enbär, lök och eventuellt lite vatten. Forma till biffar. Stek dem i smör i en stekpanna cirka 4 minuter på varje sida. Ta upp dem. Häll grädde, fond, soja och lingonsylt i pannan. Låt det koka upp. Servera såsen till biffarna och strö över timjan eller persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

91 miljoner för hög