onsdag 25 december 2024

Clementinmousse

Clementinmousse på vaniljkvarg, vispgrädde och en skvätt apelsinlikör är enkelt att göra och blir till en sagolik dessert. Dekorera gärna med flisad choklad på toppen.

Riv skalet av två clementiner. Blanda skalet med kvarg och eventuellt likör. Vispa grädden och blanda med kvargen. Skala clementinerna med kniv och skär dem i bitar. Lägg dem i portionsskålar eller glas. Klicka över moussen. Låt stå i kyl 1 timme. Toppa med flisad choklad vid servering.

10 portioner

10 clementiner

625 gr Dreamy Dessert Kesella Dessertkvarg vanilj

Eventuellt 2½ msk apelsinlikör

2½ dl vispgrädde

62½ gr mörk choklad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gibson

Gibson är en klassisk drink som närmast kan beskrivas som en kusin till Dry Martini. Drinkarna är mer eller mindre identiska, men där en Dry...