fredag 23 maj 2025

Karamelliserade päron med vaniljkräm

Karamelliserade päron är en ljuvlig efterrätt som serveras med vispad smetana smaksatt med äkta vanilj och lite florsocker. Toppa med kaksmulor och mynta.

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa smetana, vaniljfrön och florsocker fluffigt. Låt stå i kyl. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Smält sockret blandat med citronsaft i en kastrull tills det blir gyllenbrunt. Lägg i päronen och låt koka 2-3 minuter. Låt svalna. Varva vaniljkräm, päron och kaksmulor i glas. Garnera med mynta.

4 portioner

2 päron

¾ dl strösocker

1½ msk pressad citronsaft

Vaniljkräm:

2 dl smetana

½ vaniljstång

1 msk florsocker

2 smulade havrekakor

Färsk mynta



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lars-Erik Berenett