Både gott och nyttigt. Det svåraste med avokadorecept är nog att köpa avokado som är perfekt mogen. De ska vara relativt mjuka när man klämmer på dem men inte så mjuka att de är mörka inuti. Är de för hårda måste du vänta, en omogen avokado är en katastrof att äta.
4 portioner
2 ägg, hårdkokta
2 avokador
4 dl skalade räkor
3 msk majonnäs
1 dl crème fraîche
1 tsk citron, saft
0,5 tsk paprikapulver
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Dill, till garnering
Gräslök, till garnering
Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna och gröp ur köttet. Mosa avokadon och hacka äggen. Blanda räkor (spara gärna några för dekorering), avokado, ägg, majonnäs och crème fraîche och smaka av med citronsaft och kryddor. Fyll de tomma skalen med röran och garnera med räkor, dill och gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar