torsdag 15 maj 2025

Kanelpannacotta med lingon

Kanelpannacotta är en smakfull variant av den klassiska desserten. Vi gör den med gräddfil som inte kokar med, utan tillsätts samtidigt som gelatinet. Enkelt och ljuvligt gott.

10 portioner

3¾ gelatinblad

2½ vaniljstång

3¾ dl vispgrädde

1⅞ dl strösocker

7½ dl gräddfil

5 tsk kanel

3¾ dl lingon

2½ dl strösocker

Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, vaniljfrön, socker och kanel. Låt svalna något. Rör ner gelatinet och sedan gräddfilen. Häll upp i glas och låt stelna i kyl cirka 3 timmar. Koka upp lingon och socker. Låt kallna. Häll lingonen på pannacottan. Låt stå i kyl till 30 minuter innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar