Kanelpannacotta är en smakfull variant av den klassiska desserten. Vi gör den med gräddfil som inte kokar med, utan tillsätts samtidigt som gelatinet. Enkelt och ljuvligt gott.
10 portioner
3¾ gelatinblad
2½ vaniljstång
3¾ dl vispgrädde
1⅞ dl strösocker
7½ dl gräddfil
5 tsk kanel
3¾ dl lingon
2½ dl strösocker
Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, vaniljfrön, socker och kanel. Låt svalna något. Rör ner gelatinet och sedan gräddfilen. Häll upp i glas och låt stelna i kyl cirka 3 timmar. Koka upp lingon och socker. Låt kallna. Häll lingonen på pannacottan. Låt stå i kyl till 30 minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar