Denna nötkaka är en himmelskt god kaka som gärna ska vara lite kladdig i mitten. Severa nötkakan med vispad grädde smaksatt med rivet apelsinskal.
Receptet gäller för 8 bitar
3 dl hasselnötter
1 dl smör- och rapsolja
2 dl strösocker
3 ägg
250 gr Kesella Kvarg
2 dl vetemjöl
2 krm salt
½ tsk bakpulver
Till servering:
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
Rivet skal av 1 apelsin
Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop med smör-&rapsolja och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och hälften av kvargen. Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ner i smeten. Häll den i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grovhacka resten av nötterna och strö över smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen 18–20 minuter. Låt svalna. Vispa grädden och rör ner socker, resten av kvargen och apelsinskal. Servera apelsingrädden till kakan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar