Müsli är gott och nyttigt till frukost. När Du gör Din egen müsli får Du kontroll på både sockerhalt och vad Du stoppar i Dig.
1 liter
1 dl sötmandel
2 dl solroskärnor
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl linfrön
1 dl havrekli
¾ dl rårörssocker
4 msk smör- och rapsolja
2 dl vatten
2 dl russin
Till servering:
Mild yoghurt naturell
Arla Ko® Mild yoghurt naturell
Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Hacka mandeln grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser, utom russinen, i en bunke. Blanda smör- och rapsoljan med vattnet. Häll det över grynblandningen och blanda runt. Häll ut blandningen i en långpanna. Rosta i mitten av ugnen 25–30 minuter. Rör om då och då. Låt kallna och rör ner russinen. Häll upp och förvara i en burk med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar