Pasta med tonfisksås är en rätt som verkligen mättar bra. Såsen är riktigt smakrik och lättlagad och den har ett härligt sting från smaksatt crème fraiche. Om det blir någon mat över är detta den perfekta rätten att lägga i matlådan, faktiskt riktigt god att äta även när den är kall.
4 portioner
360 gr pasta penne
300 gr broccolibuketter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
400 gr konserverade körsbärstomater
2 dl crème fraiche paprika & chili
3 msk kapris
2 burkar tonfisk i vatten, á 170 gr
2 tsk torkad oregano
Salt
Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Skär broccoli i buketter och skiva stammen. Låt broccoli koka med pastan de sista tre minuterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs mjukt i olivolja i en kastrull. Blanda ner tomater, crème fraiche och kapris. Sjud 5–6 minuter. Blanda ner avrunnen tonfisk och oregano i tomatsåsen och låt allt bli varmt. Vänd ner pasta och broccoli. Smaka av med salt. Servera pasta med tonfisksås direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar