tisdag 20 maj 2025

Saftkräm med mandelkakor

Gör underbar saftkräm på Din favoritsaft. Strö lite socker på den varma krämen så bildas inget skinn. Blanda gärna i lite färska bär när den svalnat.

10 portioner

7½ dl koncentrerad hallonsaft

12½ dl vatten

7½ msk potatismjöl

Mandelkakor:

250 gr mandelmassa

2½ äggvita

Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Dra av från värmen när krämen börjar koka och har tjocknat. Häll upp i en skål och låt svalna. Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Riv mandelmassan grovt och blanda ner äggvitan. Klicka eller spritsa ut små kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i övre delen av ugnen 6–8 minuter. Servera krämen med kall mjölk och små mandelkakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sjukvård