Pannbiff med stekt lök är fin svensk husmanskost. Genom att steka löken i ugnen blir den saftig och god.
Sätt ugnen på 200º eller 180° varmluft. Skala och klyfta lökarna fint. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med timjan, salt, socker och smör- och rapsolja. Stek i mitten av ugnen cirka 30 minuter, rör om då och då. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke. Skala och hacka eller riv löken fint. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbrödet och rör till en slät färs. Forma till biffar och stek dem i smör- och rapsolja i en stekpanna på medelvärme 3-4 minuter per sida.
10 portioner
1 250 gr nötfärs eller blandfärs
10 msk ströbröd
3¾ dl standardmjölk
1¼ gul lök
2½ ägg
2½ tsk salt
2½ krm peppar
Smör- och rapsolja
Lök:
2½ gul lök
5 rödlökar
1¼ tsk torkad timjan
2½ krm salt
2½ krm strösocker
5 msk smör- och rapsolja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar