onsdag 25 december 2024

Pannbiff med ugnsbakad lök

Pannbiff med stekt lök är fin svensk husmanskost. Genom att steka löken i ugnen blir den saftig och god.

Sätt ugnen på 200º eller 180° varmluft. Skala och klyfta lökarna fint. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med timjan, salt, socker och smör- och rapsolja. Stek i mitten av ugnen cirka 30 minuter, rör om då och då. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke. Skala och hacka eller riv löken fint. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbrödet och rör till en slät färs. Forma till biffar och stek dem i smör- och rapsolja i en stekpanna på medelvärme 3-4 minuter per sida.

10 portioner

1 250 gr nötfärs eller blandfärs

10 msk ströbröd

3¾ dl standardmjölk

1¼ gul lök

2½ ägg

2½ tsk salt

2½ krm peppar

Smör- och rapsolja

Lök:

2½ gul lök

5 rödlökar

1¼ tsk torkad timjan

2½ krm salt

2½ krm strösocker

5 msk smör- och rapsolja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spanish Bomb

Spanish Bomb är en härligt fruktig och god mjölkdrink. 2 cl Vodka 2 cl Likör 43 8 cl Mjölk 8 cl Apelsinjuice Häll alla ingredienser i en sha...