Fortsätt till huvudinnehåll

Pelle Janzon

Klassisk förrätt med bankad oxfilé, löjrom och äggula. Riktigt lyxigt och gott.

4 portioner

250 gr oxfilé

1 rödlök, finhackad

1 knippe gräslök, finhackad

120 gr löjrom

Salt

Malen svartpeppar

4 ägg

Eventuellt crème fraîche, några klickar (till servering (cirka 0,5 dl))

Parmesanbröd till servering

Plastfilm

Putsa oxfilén fri från senor. Skär köttet i 4 tunna skivor, banka ut den mellan plastfolie. Eftersom oxfilén är ett så mört kött, var försiktig när Du bankar ut det så att det inte går sönder (använd en köttbankare eller baksidan av en kastrull). Ta bort översta lagret av plastfilm och vänd upp köttet på fyra tallrikar, klicka över löjromen och eventuellt crème fraiche, strö över gräslök och rödlök. Salta och peppra över köttet. Skira (separera gula och vita) äggen och servera äggulorna i skalet vid sidan om att lägga på köttet.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...