Klassisk förrätt med bankad oxfilé, löjrom och äggula. Riktigt lyxigt och gott.
4 portioner
250 gr oxfilé
1 rödlök, finhackad
1 knippe gräslök, finhackad
120 gr löjrom
Salt
Malen svartpeppar
4 ägg
Eventuellt crème fraîche, några klickar (till servering (cirka 0,5 dl))
Parmesanbröd till servering
Plastfilm
Putsa oxfilén fri från senor. Skär köttet i 4 tunna skivor, banka ut den mellan plastfolie. Eftersom oxfilén är ett så mört kött, var försiktig när Du bankar ut det så att det inte går sönder (använd en köttbankare eller baksidan av en kastrull). Ta bort översta lagret av plastfilm och vänd upp köttet på fyra tallrikar, klicka över löjromen och eventuellt crème fraiche, strö över gräslök och rödlök. Salta och peppra över köttet. Skira (separera gula och vita) äggen och servera äggulorna i skalet vid sidan om att lägga på köttet.
Kommentarer
Skicka en kommentar