lördag 14 december 2024

Tortellinigratäng med svamp och franska örter

En krämig och mättande tortellinigratäng som dessutom är lättlagad. Toppa denna vardagsfavorit med grönsaker som är i säsong.

Värm ugnen till 225° eller 200° varmluft. Koka pastan 2 minuter och låt rinna av. Häll tomatsåsen i en ugnsform, cirka 10x15 cm. Blanda pastan med såsen i formen. Bred på crème fraiche och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen 12-15 minuter. Ansa svampen och dela grönkålen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Lägg svampen i en het stekpanna. Fräs cirka 4 minuter. Tillsätt smör, grönkål och vitlök. Fräs ytterligare cirka 4 minuter och smaka av med salt och peppar. Toppa tortellinigratängen med svampfräset och servera direkt.

10 portioner

1 250 gr Färsk tortelini

7½ dl tomatsås

5 dl crème fraiche franska örter

375 gr riven ost

Till servering:

500 gr trattkantareller eller annan svamp i säsong

125 gr grönkål

5 vitlöksklyftor

5 msk smör

Salt och svartpeppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar