En krämig och mättande tortellinigratäng som dessutom är lättlagad. Toppa denna vardagsfavorit med grönsaker som är i säsong.
Värm ugnen till 225° eller 200° varmluft. Koka pastan 2 minuter och låt rinna av. Häll tomatsåsen i en ugnsform, cirka 10x15 cm. Blanda pastan med såsen i formen. Bred på crème fraiche och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen 12-15 minuter. Ansa svampen och dela grönkålen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Lägg svampen i en het stekpanna. Fräs cirka 4 minuter. Tillsätt smör, grönkål och vitlök. Fräs ytterligare cirka 4 minuter och smaka av med salt och peppar. Toppa tortellinigratängen med svampfräset och servera direkt.
10 portioner
1 250 gr Färsk tortelini
5 dl crème fraiche franska örter
375 gr riven ost
Till servering:
500 gr trattkantareller eller annan svamp i säsong
5 vitlöksklyftor
5 msk smör
Salt och svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar