Friterad hallomi är riktigt festligt och gott. Servera den alldeles nyfriterad som snacks med lite het paprika- och chili crème fraiche. Den är även god att servera till tacos. Fyll t ex tortillabröd med Dina vanliga tacofavoriter och lägg till dessa kripiga oststavar
4 portioner
Cirka 400 gr halloumi
2 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl panko
Cirka 1 liter frityrolja
Till servering:
2 dl crème fraiche paprika & chili
Skär halloumin i stavar. Torka dem torra med hushållspapper. Häll vetemjöl i en tallrik, vispa upp ägg i en djup tallrik och häll panko i en tredje tallrik. Vänd osten först i mjöl sedan i ägg och sist i panko. Värm oljan till 170 ° i en kastrull eller traktörpanna. Fritera halloumin i omgångar 3-5 minuter, eller tills halloumin har blir gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper. Servera nyfriterad halloumi med crème fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar