Denna lättlagade sommarpasta är både smakrik och vacker. En kastrull är allt som behövs, så disken blir minimal. Skär säsongens grönsaker i bitar och låt koka med pastan de sista minuterna. Sedan blandas allt med crème fraiche och färska örter.
4 portioner
4 portioner spaghetti, cirka 360 gr
2 vitlöksklyftor
3 salladslökar
1 zucchini
150 gr mangold
2 dl crème fraiche
½ citron, saften
1 kruka färsk basilika
50 gr parmesanost
Salt och svartpeppar
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skala och skiva vitlöken. Strimla salladslöken. Hyvla långa tunna skivor av zucchinin. Skölj mangolden. Strimla stjälkarna och dela blasten i grova bitar. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. När det återstår två minuter, tillsätt vitlök, salladslök, zucchini och mangold. Häll av och blanda med crème fraiche, citron, basilikablad och finriven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar