torsdag 14 augusti 2025

Gräddfilspannacotta med passionsfrukt

Ljuvlig gräddfilspannacotta toppad med exotisk passionsfrukt. En underbar efterrätt som är enkel att göra och kan förberedas i god tid.

10 portioner

3⅓ gelatinblad

3⅓ dl vispgrädde

1¼ dl strösocker

5 dl gräddfil

⅚ msk vaniljsocker

5 passionsfrukter

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Drag kastrullen åt sidan. Lyft upp gelatinet och lägg ner i gräddblandningen. Rör tills gelatinet har smält. Tillsätt gräddfil och vaniljsocker. Häll upp smeten i  portionsformar eller små glas. Låt stelna i kyl cirka 3 timmar. Dela passionsfrukterna och skrapa ur kärnorna. Toppa med passionsfrukten vid servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Prinsessan Christina blev inte inbjuden till Nobelfesten

Prinsessan Christina och maken Tord Magnuson lyste med sin frånvaro på Nobelfesten, efter nästan ett halvt sekel som trogna gäster. Nu berät...