torsdag 15 maj 2025

Gräddfilspannacotta med passionsfrukt

Ljuvlig gräddfilspannacotta toppad med exotisk passionsfrukt. En underbar efterrätt som är enkel att göra och kan förberedas i god tid.

10 portioner

3⅓ gelatinblad

3⅓ dl vispgrädde

1¼ dl strösocker

5 dl gräddfil

⅚ msk vaniljsocker

5 passionsfrukter

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Drag kastrullen åt sidan. Lyft upp gelatinet och lägg ner i gräddblandningen. Rör tills gelatinet har smält. Tillsätt gräddfil och vaniljsocker. Häll upp smeten i  portionsformar eller små glas. Låt stelna i kyl cirka 3 timmar. Dela passionsfrukterna och skrapa ur kärnorna. Toppa med passionsfrukten vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar