Bulgur är krossat vete med mycket fibrer. Vi blandar och smaksätter bulguren med curry, russin, fänkål, apelsin och kanel till god och smakrik sallad.
4 portioner
3 dl bulgur
1 tsk orientalisk curry
2 tsk smör- och rapsolja
6 dl grönsaksbuljong
200 gr fänkål
2 apelsiner
½ dl russin
50 gr rucola
Kanelröra:
250 gr Keso Cottage cheese mini
1 tsk malen kanel
25 g rostade mandelspån
2 krm salt
Fräs bulgur och curry i smör- och rapsolja i en kastrull. Häll på buljongen och koka enligt anvisning på bulgurförpackningen. Skär fänkålen i tunna strimlor. Skala apelsinerna och skär dem i bitar. Blanda bulgur med fänkål, apelsin, russin och rucola på ett stort fat. Blanda ingredienserna till kanelröran servera till salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar