tisdag 18 februari 2025

Kladdkaka med Polly och färskostswirl

Kladdig kaka, seg brownie och frisk cheesecake, tre favoriter i ett. Kakan smakar bäst om den görs dagen innan och serveras med vispad grädde eller vaniljglass.

14 bitar

175 gr smör

175 gr mörk choklad

116⅔ gr rostade salta cashewnötter

3½ ägg

175 gr färskost naturell

2⅓ dl rårörssocker

2⅓ dl vetemjöl

116⅔ gr Polly

Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smörj en form med löstagbar kant cirka 24 cm i diameter och ströa med råsocker. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning. Ställ åt sidan. Hacka nötterna grovt. Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten. Visp ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen, vispa ner chokladen. Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset. Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar