Majskaka med ljuvlig kolasmak som serveras med mustig chokladkräm och glass är en annorlunda och överraskande god efterrätt.
10 bitar
150 gr smör
3 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
Rivet skal och saft av 1 lime
3 ägg
2 dl majsmjöl
½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Chokladkräm:
1 dl vispgrädde
100 gr mörk choklad
5 dl vaniljglass
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Rör i socker, vaniljpulver, limeskal och limesaft. Rör i ett ägg i taget och mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan kallna. Koka upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden. Servera kakan med varm chokladkräm och glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar