onsdag 28 maj 2025

Söt majskaka

Majskaka med ljuvlig kolasmak som serveras med mustig chokladkräm och glass är en annorlunda och överraskande god efterrätt.

10 bitar

150 gr smör

3 dl strösocker

1 krm vaniljpulver

Rivet skal och saft av 1 lime

3 ägg

2 dl majsmjöl

½ dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

Chokladkräm:

1 dl vispgrädde

100 gr mörk choklad

5 dl vaniljglass

Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Rör i socker, vaniljpulver, limeskal och limesaft. Rör i ett ägg i taget och mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan kallna. Koka upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden. Servera kakan med varm chokladkräm och glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Solens upp och nedgång