Bulgur, gryn av krossat vete, som här får extra smak genom att kokas i örtbuljong. Servera bulgursalladen som huvudrätt eller, utan skinkan, som tillbehör på en buffé.
4 portioner
2 dl bulgur
6 dl örtbuljong
100 gr frysta haricots verts
400 gr svarta bönor
1 rödlök
250 gr körsbärstomater
1 kruka sallad t ex ekbladssallad
150 gr lufttorkad skinka i tunna skivor
-2 dl turkisk yoghurt
3 krm sambal oelek
Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt bulgur och koka på svag värme cirka 10 minuter. Häll av buljongen. Blanda ner haricots verts i bulgurn. Lägg på locket och låt stå cirka 5 minuter. Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten. Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna. Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat. Lägg skinkan överst. Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar