söndag 4 maj 2025

Bulgursallad med lufttorkad skinka

Bulgur, gryn av krossat vete, som här får extra smak genom att kokas i örtbuljong. Servera bulgursalladen som huvudrätt eller, utan skinkan, som tillbehör på en buffé.

4 portioner

2 dl bulgur

6 dl örtbuljong

100 gr frysta haricots verts

400 gr svarta bönor

1 rödlök

250 gr körsbärstomater

1 kruka sallad t ex ekbladssallad

150 gr lufttorkad skinka i tunna skivor

-2 dl turkisk yoghurt

3 krm sambal oelek

Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt bulgur och koka på svag värme cirka 10 minuter. Häll av buljongen. Blanda ner haricots verts i bulgurn. Lägg på locket och låt stå cirka 5 minuter. Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten. Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna. Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat. Lägg skinkan överst. Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lördag i Enhörna och Södertälje