Sagolik kladdkaka som nästan blir seg som kolagodis i konsistensen. Den här kladdkakan, med syrliga tranbär, knapriga nötter och söta marshmallows, blir extra lyxig med riklig topping.
Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grovhacka 1 dl av nötterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta cirka 5 minuter i mitten av ugnen. Sänk värmen till 175° eller 160° varmluft. Smält smöret på låg värme och rör ner socker, sirap, mjöl, vaniljsocker, kakao, mjölk och salt. Låt sjuda 3-5 minuter under omrörning på medelvärme. Rör ner tranbär och nötter. Strö ut 1 dl marshmallows i botten av formen. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 18 minuter. Lägg på pecannötter och minimarshmallows innan servering.
14 bitar
175 gr smör
1¾ dl pekannötter
2,9 dl strösocker
2⅓ msk sirap
2⅓ dl vetemjöl
1⅙ tsk vaniljsocker
5⅚ msk kakao
⅗ dl standardmjölk
⅗ tsk salt
1⅙ dl torkade tranbär
1¾ dl minimarshmallows
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar